Dagens outfit- Dandy

Det jag gillar med dandy stilen är just den avslappande inställningen till kläderna, visst ska det vara välklätt och snyggt men här är det inga stilregler som gäller utan det gäller att låta kreativiteten ta över. För just den här stilen är det viktigt med ett gott självförtroende för du kommer garanterat sticka ut, dessutom så brukar ju ödmjukhet komma med gott självförtroende och det är , enligt mig, ännu viktigare för det finns inget värre än folk som ser ner på andra och ser sig själv som finare, då försvinner hela poängen med det lekfulla med stilen och du kan lika gärna klä dig som en stureplansbrat!

Jag tycker Olof på manolo beskriver dandystilen väldigt bra, "Dandyn är för oss män ett unikt och intressant stilideal. Att genom en nonchalant vikt bröstnäsduk eller smakfullt kombinerade strumpor påvisa stilsäkerhet och en excentrisk ådra. På många sätt osäkerhetens och  stilångestens antites där steget till att uteslutande ge sken av effektsökeri aldrig är särskilt långt."

Här kommer mitt försök till en budget outfit alá dandy och givetvis är det strumplöst med lite upprullade byxor som gäller!



Dubbelknäppt marinblå kavaj ebay.com köp nu pris ca 380 kronor
Ljust rosa skjorta www.tailorstore.se 349 kronor

röd/blå sidenhalsduk ebay.com just nu ca 850 kronor
Byxor H&M 198 kronor

Bruna dubbelmonkstrap Från loake via www.herringshoes.co.uk 85 pund

Färgstark rosa bröstnäsduk ebay.com just nu 10 kronor
Flätat bälte Www.beltoutlet.com ca 140 kronor

klocka certina via www.kaplans.se 180 kronor
weekendbag http://www.sierratradingpost.com/ ca 800 kronor


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0