Inlägg nr 200

Ännu en liten milstolpe är uppnåd, på dom här fyra månaderna som gått är det nu dags att publicera inlägg nr 200.
Kom gärna med förslag/kritik osv så att jag kan fortsätta utveckla bloggen!

Iklädd dagens klädsel ser jag mig själv sitta på någon klippa nere på långholmen tillsammans med en vän och några väl kylda Indianviken pale ale från Nynäshamns ångbryggeri, kanske i dyraste laget men firar man så gör man!
Senare på kvällen blir grillar vi och äter gott innan vi beger oss ut och dansar hela natten lång.

Kavajen nedan väckte mitt habegär något enormt, det är en perfekt hybrid mellan kavaj och sweatshirt vilket gör att den både funkar till ledigare tillfällen som till mer festliga. Gillar även solglasögonen starkt även om jag tyvärr måste erkänna att persols orginal är mycket snyggare (och fan så mycket dyrare)
En sista notis är att för att kunna använda espadrilles till långbyxor krävs det att dom är lite kortare alt uppvikta, ger ett ganska konstigt intryck annars!
Kavaj topman ca 400 kronor

solglasögon www.asos.com ca 130 kronor

Espadrilles www.goclassic.com 245 kronor

Slips www.tiebar.com ca 120 kronor

Byxa H&M just nu 98 kronor

Skjorta H&M 149 kronor'

SKärp H&M 49 kronor

Klocka Ted Baker www.asos.com ca 1600 kronor


1910-tal

Tänkte köra en liten serie där jag går från 1910-talet till nutiden klädesmässigt. Allt blir ju inte 100% autentiskt med tanke på att dagens plagg inte alltid är skurna på samma sätt som då, men ska göra mitt bästa.
Ett problem jag hade med just 1910-talet var att man ofta bar sk. sack coat, alltså väldigt högt knäppta och relativt korta kavajer men väldigt små slag, något som idag nästintill är omöjligt att hitta. En spännande sida för den som känner för att lägga ut lite mer pengar på att se ut som man rest genom tiden är http://www.gentlemansemporium.com/, där kan man hitta sack coats, flugor, käppar osv.

Under tidigt 1900-.tal var det oftast inte så mycket färg som bars av gemeneman, på sin höjd kunde man bära en lite mer färgglad väst, även om det tillhörde ovanligheterna.plommonstop 575 kronor

Kavaj Uniqlo just nu ca 400 kronor

Byxor H&M just nu 129 kronor

Skjorta www.tailorstore.se 298 kronor

skor Alan edmond strl 9,5 via ebay.com just nu ca 1150 kronor inkl frakt
Fluga www.tiebar.com ca 120 kronor

Fickur ca 1910-talet www.kaplans.se 360 kronor


Biker á 1920-tal

Racingmodet är ju ständigt "trendigt", eller snarare så blir en snygg racinginspirerad jacka aldrig ute. Idag är det i allra högsta grad racingmode men från en lite annan tidsepok, nämligen 1920-talet. Att gå omkring så här på stan lär få människor att fundera över hur frisk man är men det går ju inte förneka att det är ytterst tilltalande!Stövlar via ebay.com ca 580 kronor  inkl frakt

Byxor H&M 399 kronor

Skjorta H&M 149 kronor

väst topman ca 450 kronor

Trenccoat www.laredoute.se 749 kronor

Glasögon www.gentlemansemporium.ca 160 kronor

keps topman ca 150 kronor

Fluga http://www.tiewarehouse.co.uk/ ca 200 kronor

Fickur www.kaplans.se 360 kronor


Ber så hemskt mycket om ursäkt

Anledningen till ganska ofrekvent och spretig uppdatering är pga. strul med mitt trådlösa bredband. Så fort jag fått tummen är arselt och skällt lite på 3 så ska allt återgå till det normala!

Höstig anglofili

Här kommer en klädsel för alla er som snarare längtar till rävjakt och vaxade oljerockar än njuter av solens värmande strålar, klädseln är ganska så höstig men skulle även kunna fungera en blöt och kall sommardag.

Broschen är en spännande accessoar, inte alltid helt lättburen men ger ett välidgt spännande intryck sittandes på kavajslaget. I övrigt måste jag säga att jag blev positivt överraskad av H&Ms nyheter, vi får hoppas att det håller i sig till hösten bara!
Manchesterkavaj H&M 599 kronor

Skjorta http://www.tailorstore.se/ 349 kronor

Byxor H&M 299 kronor

Fluga http://www.tiebar.com/ ca 120 kronor

Skärp H&M 99 kronor

Skor topman ca 780 kronor

Brosch http://www.zylber.com/ 129 kronor

Väska ebay.com ca 80 kronor + frakt


Dagens glada nyhet

Idag när jag kom hem låg paketavi och väntade på mig, hade nästna glömt bort att jag kom på andraplats i manolos tävling tillsammans med vagabond, så nu är jag stolt ägare av ett par blå vagabond Duncan i mocka.
Tackar tackar manolo och vagabond!

(så här ser skon ut)


Stilig som få en varm sommardag

Vit linnekostym är inte helt enkel att komma undan med, men lyckas man blir det inget annat än succé.
Jag tycker det är otroligt viktigt att man vågar vara lite personlig och ta ut svängarna när man bär kostym (om tillfället tillåter såklart, sitter du på affärsmöte är det kanske inte rätt läge att välja slipsen med girafferna på!). Det behöver inte vara något extremt men genom spännande accessoarer kan du höja en klädsel från medioker till fantastisk.

I vilket fall som helst, här kommer mitt försök som nog skulle lämpa sig bäst för ett sommarkalas eller en kryssning på valfri lyxjakt!
Kostym H&M Just nu 598 kronor

Skjorta Kappahl 199 kronor

Virkad slips ebay.com ca 145 kronor inkl frakt

Skor Herring henley http://www.herringshoes.co.uk/ just nu 1300 kronor

bröstnäsduk http://www.tiebar.com/ ca 100 kronor

hatt http://www.asos.com/ just nu ca 230 kronor

Pilotglasögon topamn ca 150 kronor

Skärp J press just nu ca 180 kronor


Till Kevin och Eric

Här kommer två jeansskjortor och tre par shorts jag gillar (valde att inte ta med den skjortan som finns i inlägget direkt under av rätt solklara anledningar, känns bara onödigt att ta upp den igen direkt efter)

Personligen är jag ett stort fan av shorts och kavaj även om morsan skrattar åt mig och säger att jag ser ut som Angus Young, men vafan vet hon  om stil egentligen? Dessutom är ett tips att kombinera jeansskjortan med t.ex. sidenscarf vilket ger det hela lite mer dressat intryck utan att vara överdrivet för något typ av tillfälle!
Jag gillar just kontrasterna mellan det dressade och det lekfulla, en klar favorit var när jag såg en kille i kostym åkandes på en long board ner för götgatsbacken, det gav ett väldigt spännande intryck helt enkelt!

Föresten våga bära färg, sommaren är ett utmärkt tillfälle för totala färgexplotioner! Ett bra exempel på hur man bär upp färg på ett stiligt sätt är Gefundenes fresens


Från vänster till höger

Skjorta H&M  just nu99 kronor

Ljusare skjorta topman ca 390 kronor
(kolla även skjortan i inlägget under den är grymt snygg!)Marinblå shorts H&M 198 kronor (finns även i beige och ljusgul)

Röda shorts topman ca 320 kronor (finns även i blått)

Vita shorts http://www.laredoute.se/ 379 kronor (finns även i grått, beiget och brunt)


Till Niclas: Schteeka i Nice

De tog lite tid, har letat som FAN efter ett par myggjagare som känns prisvärda men har tyvärr inte hittat nån, fördelen är ju att jag känner dig och vet att du vart ute efter ett par munkskor så här kommer det.
Ledorden är ledigt, välklätt och enkelt utan att bli tråkigt.

Kavaj Uniqlo ca 520 kronor

Skjorta topman ca 390 kronor

Scarf uniqlo ca 40 kronor

Skärp H&M just nu 80 kronor

bröstnäsduk pocket square @ amazon ca 24 kronor

Klocka http://www.timex.se/ ca 440 kronor

Byxor H&M just nu 129 kronor

Skor Loake http://www.herringshoes.co.uk/ just nu 1200 kronor

Solglasögon topman ca 150 kronor


På resande fot

Dagens klädsel är inspirerad av en J Crew reklam jag såg för ett tag sedan, jag ser mig själv vara på resande fot utan några särskilda mål, just idag strövar jag längs gatorna i New York medan jag grubblar på vad jag ska göra härnäst.Skjorta H&M just nu 149 kronor

Jeans H&M 298 kronor

Virkad slips ebay.com ca 100 kronor inkl frakt

ökenkängor topman ca 750 kronor

Väska topman ca 950 kronor

Slipshållare http://www.tiebar.com/ ca 120 kronor

Skärp H&M 149 kronor

solglasögon urban specs @ amazon ca 40 kronor
klocka timex camper http://www.timex.com/ ca 280 kronor


Sommar i P1

Sommare betyder ofta renovering och fixande av landställen och allt annat man inte hunnit med under resten av året men för mig finns det en helig stund varje dag mellan 20 juni och 16 augusti, nämligen sommar i P1.

Iklädd dagens klädsel ser jag mig stå och skrapa fönsterbleck i solen när klockan börjar närma sig ett, jag skyndar mig genast in i köket på den lilla stugan där jag tillreder en kanna kaffe och tar fram några nybakta kanelbullar för att sen slå på radion och sätta mig i solen och bara njuta av livet en stund.

Skjortan ska gärna vara någon storlek för stor med lite färgfläckar, ärmarna är givetvis upprullade precis som byxbenen.Skjorta H&M just nu 129 kronor

Byxor H&M just nu 198 kronor

klocka kaplans auktioner 540 kronor

http://www.kaplans.se/Kaplans/StoreArt.aspx?vId=529745Personligen ser jag mest fram emot Ingvar Kamprad, Jonas Björkman, Johan Lindeberg, Alex Schulman samt Herman Lindqvist även om dom mest oväntade oftast är bäst, förra årets favorit var nog Raymond Ahlgren som pratade kring väldigt intressanta ämnen, innan programmet hade jag aldrig hört talas om honom. Vilka ser ni fram emot?
 

I mina fantasier är det ett hus i stil med det här jag sitter utanför.


Till andreas: seglarskor

här kommer några olika modeller som jag gillar, hoppas det faller dig i smaken!seglarsko/espandrille http://www.asos.com/ 225 kronor

Seglarsko (finns även i gult,grön och rött) http://www.asos.com/ ca 430 kronor

Flerfärgad seglarsko http://www.asos.com/ ca 500 kronor (finns även i vit, brunt och svart)

brun seglarsko topman 550 kronor(finns även i marinblå samt grön)


Glad midsommar

Nu är det dags för Stockholmarna att lämna stan och bege sig ut i skrägården, till landet etc, själv ska jag jobba men lite sill, potatis och öl ska jag nog hinna få i mig.

Så här vill jag vara klädd på midsommar i solblekta, sommriga färger.
Måste passa på och tipsa om Brooklyn india pale ale för er som inte testat den, en riktigt god ale med inslag av citrus och fläder!
Ha en riktigt underbar helg mina vänner!Jeansskjorta topman ca 375 kronor

Seersucker shorts topman ca 375 kronor

fluga http://www.tiebar.com/ ca 110 kronor

skärp H&M 80 kronor

armband H&M 60 kronor

skor race marin (stadium) 199 kronor

snaps OP andersson

Öl Brookly india pale ale


Ett litet tips

Topman har fått in ett par riktigt snygga brogues i mocka för ca 800 kronor, finns i brunt samt grå/blå. klart värt att kolla in!


Tågluff destination Rom

Det finns få saker som är så fantastiska som att hoppa av på en tågstation i en ny stad, att ta första steget på perrongen, andas in luften och känna stans alla dofter.

Iklädd dagens klädsel ser jag mig själv hoppa av tåget i rom efter en lång resa, jag tar några vaklande steg och sträcker på mig när jag väl kommit ut på perrongen. Hettan är nästan outhärdlig så jag letar genast reda på ett närliggande cafe där jag slår mig ner med en iskall Peroni samtidigt som jag studerar alla människor runt omkring.

(passar på och kombinera dagens klädsel med tips om kabelstickade tröjor, finns två länkar till nedan)

BIlderna på tågstationen nedan är dock från Milanos centralstation, och det är av den enkla anledningen att den stationen är mycket coolare och snyggare än Roms. Och alla vet ju att miljön spelar minst lika viktig roll!


kabelstickad tröja club room @ amazon just nu ca 200 kronor
Chinos H&M 198 kronor
Doktorsväska ebay.com ca 320 kronor + frakt
Solglasögon www.asos.com 8 pund

Klocka Tissot pr 50 http://www.klockgiganten.com 2895 kronor

skor Converse

(fler kabelstickade tröjor finns bla här och här)


Beviset för att tjejer har dålig smak

Kan verka avundsjukt, och visst jag hade inte bangat på att bli utnämnd till hunk of the universe eller vad fan aftonbladet nu kallade honom (se artikeln här) . Men allvarligt hur fan kan Robert Pattinson anses vara så snygg? Kan på rak arm rabbla upp säkert 10 kändisar som ser mycket bättre ut än honom.

Ett annat skräckexempel är ju Elin "modelejonet" Kling som hela tiden tjatar om "killar ska inte bry sig för mycket, ett par slitna jeans och en vit t-shirt räcker, allt annat blir överdrivet", tjejer vill alltså ha en bad boy som inte bryr sig om något och ser ut som om han inte bryr sig heller! Jag undrar seriöst vad som föresgår i huvudet när man tänker så? hur många killar kan på allvar säga att ni skulle vilja dejta en tjej som såg ut som hon sket i hur fan hon såg ut? visst att fåfängan inte får gå till överdrift men vafan!

Hunk of the universe? tveksamt om du frågar mig

Dagens stilikon: Paradis-Oskar

När jag var liten älskade jag Rasmus på luffen och brukade fantisera om att luffa omkring bland småländska gårdar. Något jag inte la märke till då är att Paradis-Oskar fan är ett geni när det gäller kläder, slitet och sjavigt men likförbannat välklätt.

Här kommer min hyllning och en modern tolkning av hans kläder, byxorna ska vara rejält upprullade, allt är skrynkligt och jag ser mig gå längs sörmlandsleden visslandes på luffarvisan.
kavaj H&M 598 kronor

grå skjorta topman ca 350 kronor

Hatt topman ca 220 kronor

chinos www.laredoute.se 299 kronor

skor topman ca 700 kronor

repstump finns typ överallt för runt 30-40 kronor

väska prAna @ amazon ca 270 kronor
vantar topman ca 65 kronor

halsduk topman ca 125 kronor


Weekend till London

Nu när jag äntligen är ledig är vädret helt åt helvete för att uttrycka det milt, därför är det dags att drömma sig bort igen, den här gången till en plats som inte direkt är kännt för sitt fina väder, men vad gör väl de när man är i europas största metropol? Själv har jag aldrig varit i London, (därav den ganska korta och bristfälliga texten nedan!) men ska förhoppningsvis dit i ungefär en vecka i början av september, så kom med tips nu!

flygresan ner:
Eftersom flygresan går så pass fort åker vi direkt efter jobbet och kommer fram strax efter middagstid, efter att snabbt checkat in på hotellet går vi ut och sätter oss på någon liten pub där vi beställer in lite öl och något att äta. Redan vid elvasnåret beger vi oss tillbaka till hotellet för att vila upp oss inför morgondagen
'En brosch fäst i kavajslaget är ett utmärkt alternativ till bröstnäsduken vid lite ledigare tillfällen, det ger lite mer liv till klädseln helt enkelt!
Dag 1
Dagen spenderas med att besöka diverse turistatraktioner, shopping på bla. Uniqlo, COS samt en del second hand.
Självklart svänger vi även förbi harrods där vi drömmer om att vi var lite lite rikare så att vi också kunde köpa en modifierad F1 bil som nu fungerar som barnsäng för en kvarts miljon kronor.
Vi åker tillbaka till hotellet och lämnar allt vi köpt samt fräshar upp oss innan det vankas dans


Sista dagen
Självklart spenderas sista dagen med shopping till 1000, nu passar vi på och köpa allt vi inte gjorde igår.
Det finns inte så mycket tid för mat utan får bli en klassiker, fish and chips på stående fot innan vi skyndar oss mot flygplatsen för att åter bege oss till verkligheten.

dagens klädsel är väldigt inspirerad av ett visst brittisk band, försten att gissa vinner..inget alls tyvärr :)


Flygresa

Weekendbag topman ca 440 kronor

Kavaj topman ca 1000 kronor
Jeans H&M 398 kronor
skjorta www.laredoute.se just nu 170 kronor
skor loake blackfriars www.herringshoes.co.uk ca 1500 kronor

strumpor topman 50 kronor

armband topman ca 65 kronor

brosch http://www.zylber.com ca 40 kronor

klocka fossil http://www.asos.com/ ca 1500 kronor


Dag 1

jeans H&M 398 kronor

skjorta H&M 149 kronor

skärp www.asos.com ca 190 kronor

fluga topman ca 190 kronor

skor www.asos.com ca 500 kronor

väska floto @ amazon ca 475 kronor


sista dagen
Kavaj H&M 498 kronor

skjorta H&M 149 kronor

byxor topman ca 300 kronor

skor topman ca 750 kronor

slips topman ca 125 kronor

bröstnäsduk www.tiebar.com ca 50 kronor

totebag ebay.com ca 530 kronor

klocka longines via kaplans auktioner 1200 kronor


 


Njutningen med svensk sommar

Jag vaknar tidigt av att solens strålar smeker mig över ansiktet, jag sätter mig sakta upp, stoppar fötterna i tofflorna och gnuggar tröttheten ur ögonen, sliter åt mig min morgonrock och beger mig ut i köket. strax fylls rummet av doften av nymalet kaffe och scones, jag dukar upp allt på en bricka tillsammans med jordgubbarna och den iskalla mjölken för att sedan sätta mig i solen för att äta frukost medans jag lyssnar på radion och skummar igenom morgontidningen.

Detta är väl drömsenariot när man väl är ledig, ingen stress, massa sol, god mat och trevlig musik. Just nu är verkligheten inte alls så mycket sämre, det enda som saknas är chansen att äta frukosten ute men vad gör väl de när jag äntligen kan njuta av att vara ledig. Själv väljer jag nog att skippa radion och ge företräde åt en helt fantastisk skiva, nämligen Waltz for koop, för er som inte lyssnat på den finns den bla. på spotify!

Morgonrock i linne H&M 298 kronor

tofflor club room @amazon ca 350 kronor

pyjamasbyxor Football Fanatics @ amazon ca 210 kronor

Presskanna bodum kenya

Skål & kopp Ikea

ett litet tips

H&M verkar just nu rea ut en hel del kläder här i stockholm, de fanns bla. kavajer, tjocktröjor och byxor till halva priset, så skynda att fynda.

wannabeseglare

Dagens klädsel är väldigt marin, trots att jag knappt satt min fot på en segelbåt kan jag verkligen se mig klädd i det här sittandes i en park med några vänner, eller varför inte på långholmen med några kalla öl i solen.rugbytröja http://www.nautica.com/ 40 dollar

Vit skjorta H&M 149 kronor

Espandrilles http://www.asos.com/ ca 150 kronor

Väska http://www.asos.com/ ca 130 kronor

fluga http://www.tiebar.com/ 15 dollar

Skjorts H&M 198 kronor

klocka http://www.asos.com/ ca 1200 kronor


klädvård

Tänkte införa en ny serie med klädvård, jag menar billiga kläder i all ära men att ta hand om dem är ännu billigare, dessutom finns det få plagg som är så fantastiska som dom man haft riktigt länge + att det är miljövänligtInledningen i serien är skovård:

grundreglerna för att skorna ska hålla sig fräsha är

  • varje gång du använt skorna borsta bort smutsen.

  • Använd skohorn när du tar på dig skorna

  • Ta inte hjälp av den andra foten när du tar av dig skorna utan använd händerna eller stövelknäckt, då slipper du trampa sönder bakkappan

  • Använd skoblock, bor man som jag väldigt trångt kan jag rekomendera Ikeas skolösning för deras garderober, visst det är kanske inte 100%-igt men fungerar bra, MEN använd ordentliga skoblock i trä första dygnet efter att du använt skorna

  • Låt skorna vila, använd helst inte mer än 2 dagar i rad, skorna måste få torka efter att du använt dem, använder du dem barfota låt dem vila en dag efter varje använding. I snitt svettas man 5 cl svett per fot och dag vilket gör att skorna tar stryk om dom inte får vila.

  • En ordentlig genomgång av skorna åtminstonde var 5:e-7:e gång du använder dem!

  • byt sulan innuti när den börjar bli nött

  • Lämna in dem till skräddare när sulan börjar bli rejält nött, vänta inte för länge!


Allt du behöver


 


Läderskor
skoborste

tandborste (mjuk)

(Vattenbaserad) skoputs

Lädertvål

Trasa

(Nylonstrumpa/nylonduk)


Börja med att borsta bort all smuts med hjälp av skoborsten samt tandborsten på dom punkter du inte kommer åt med borsten, tvätta rent skorna med en fuktig trasa och lite lädertvål, låt skorna torka. Stryk på ett tunt och jämt lager av skoputsen (OBS var noga med att det är rätt nyans) och låt det torka. Borsta dem sen med skoborsten igen, avsluta med att finputsa dem med en nylonstrumpa eller nylonduk för att få lite extra glans.


Har du fått saltstänk på skorna kan du tvätta bort det med hjälp av lite vatten och citron!

Mockaskor

Mockaborste (med mässingsborst)
Impregneringspray, gärna med färgpiggment
Mockatvål (gärna en som är vårdande)
borste t.ex. nagelborste eller motsvarande


har skorna fått fläckar som inte går bort med mockaborsten tvättar du dem i ljummet vatten och använder mockatvålen (använd rikligt med tvål), bearbeta skorna med borsten och skölj sen av dem snabbt, du behöver inte skölja ur all tvål utan bara så skummet försvinner, låt skorna torka i ett par riktiga skoblock, putsa upp dem med mockaborsten och spraya sedan impregneringssprayen.

Vita sneakers:

borste
vit skokräm
tandborste
tygtrasa
lädertvål
impregneringspray utan piggment(använd ej på syntetmaterial)


borsta rent skorna från damm och smuts. Tvätta med en fuktad trasa och lädertvål och låt dem torka.
Lägg på skokrämen och låt den torka, impregnera skorna.

OBS. byt skosnörena så fort dom ser sunkiga ut, ett par nya skosnören höjer helhetsintrycket grymt mycket. Jag hjälpte för någon månad sedan lillebrorsan med det här, morsan var på väg att kasta hans skor (dom såg förjävliga ut) och dagen efter i skolan fick han frågan ifall han hade nya skor!

Övre bilden:

Skoblock clas ohlsson 89 kronor

Mocka och läder tvätt http://www.sandri.se/ 70 kronor

3 Läderborstar clas ohlsson 98 kronor

impregneringsspray clas ohlsson 69 kronor

lädersula http://www.sandri.se/ 45 kronor

Mockaborste http://www.sandri.se/ 35 kronor

Mockaspray med färgpiggment piggment http://www.sandri.se/ 55 kronor

Skohorn clas ohlsson 29 kronor

Stövleknäckt http://www.skoputs.se/ 125 kronor

Skokräm http://www.skoput.se/ 27 kronor

Vit skokräm dinsko ca 30 kronor

Dom 2 första par skorna är tagna från www.herringshoes.co.uk
sneakers http://mignonette.webblogg.se


äntligen ledig

Från och med idag tar jag sommarlov, känns helt fantastiskt, har spenderat ungefär 2 timmar bara sittandes i soffan, njutandes av lugnet. Idag är schemat minst lika fullspäckat som igår men av helt andra anledningar, idag ska jag nämligen ta tag i allt det som blivit osidosatt pga. skolan. Det som är inplanerat är Storhandling, storstädning, tvätta och klädvård, alla skor ska putsas och smörjas in, en hel del plagg ska lagas och garderoben ska givetvis färgkoordineras.
Det är något rofyllt med att plaggen hänger i exakt ordning trots att jag är långt ifrån någon pedant.
En runda in till stan skulle även de behövas men det får bli någon annan dag.
Finns det tid över så ska jag laga en hejdundrandes middag till min flickvän som tar studenten imorgon, för hon är nog den som tyvärr hamnat mest i skymundan dom senaste två veckorna.

Iklädd dagens klädsel ser jag mig själv gå omkring på stan och uträtta alla dom en miljon ärendena som jag verkligen behöver uträtta, vädret verkar vara väldigt varierande så ena stunden är det nog både trench på och paraplyt uppfällt för att i nästa stund hänga av sig kavajen och rulla upp ärmarna på skjortan.Kavaj topman ca 800 kronor

Byxor H&M 149 kronor

Bröstnäsduk http://www.tiebar.com/ ca 65 kronor

Tasselloafers http://www.asos.com/ ca 750 kronor

Trenchcoat http://www.laredoute.se/ 750 kronor

Paisleyscarf Marina D´este @ amazon ca 600 kronor
Slips http://www.tiebar.com/ ca 130 kronor

Skjorta H&M 179 kronor

Skärp H&M 80 kronor

Paraply samsonite rekomenderat ca pris är runt 220 kronor


En stressig dag imorgon

Efter jobbet svänger jag snabbt förbi hemma för att ta en dusch och byta kläder, kokar en kanna kaffe och fyller på termosen innan jag åter beger mig ut på stan med målet inställt på en blixtvisit till vallokalen innan det är dags att ta itu med dagens övriga uppgifter.

Min personliga favorit är slipsen som är riktigt jävla grym, får väldigt mycket Hermés vibbar fast till ett humanare pris.

Bommulsrock topman ca 800 kronor

Skjorta med buttondown krage http://www.laredoute.se/ 429 kronor

Chinos H&M 198 kronor

Skärp Colombia @ amazon ca 120 kronor

Slips http://www.tiebar.com/ ca 130 kronor

glasögon gravity shades @ amazon 20 kronor

Portfölj ebay.com ca 170 kronor inkl frakt

Klocka kaplans auktioner 120 kronor

Blå mockadesserts ebay.co.uk ca 340 kronor+ frakt


Nu är sommarlovet nära

Vaknade inatt kring 03:00 och har varit klarvaken sen dess, så kaffekonsumtionen idag lär överstiga RDI med några 1000%, tack gode gud för att presskannan  är så smidig att bära med sig, på jobbet har vi Lidls billigaste snabbkaffe och maskinerna på KTH är ju ett skämt


Dagen inleds med jobb från 06:30, efter det har jag planerat att gå och rösta för att sedan avrunda kvällen i skolan.
Det är något specielt med att sitta och plugga i skolan när den är helt öde, slipsknuten är lätt lossad och ur ipoden rullar den här underbara spellistan, på något konstigt sätt så njuter jag lite av det hela, antagligen mest pga. min outtrötliga universitetsromantik, även om verkligheten är LÅNGT ifrån sagans värld.


Ett problem jag ibland lider av när jag sitter i skolan är värmen vilket gör att jag gärna tar av mig skorna och då vore det perfekt med ett par tofflor/slippers, för vill helst undvika att springa omkring i strumplästen. problemet är bara den att antingen är dom svindyra eller skitfula, tror dock jag hittat lösningen nämligen opera slippers, ofta i läder och lite mer stilfulla men samtidigt väldigt praktiska när man väl är innomhus.

Sen måste jag tillägga att ja jag vet att väskan är en fulkopia, men designen i övrigt är väldigt stilren och enkel så den fick vara med trots allt.
Slutligen mina vänner vill jag önska er en riktigt  god morgon och en fortsatt trevlig dag.

Ofodrad seersuckerkavaj H&M just nu 149 kronor

Slipover http://www.laredoute.se/ 399 kronor

Skjorta H&M 198 kronor

Slips http://www.johnlewis.com/ ca 300 kronor

Byxor H&M 198 kronor

Bröstnäsduk http://www.tiebar.com/ ca 65 kronor

Operaslippers ebay.co.uk just nu ca 270 kronor inkl frakt

Strumpor http://www.happysocks.com/ 60 kronor

Skärp topman just nu ca 65 kronor

Svart portfölj ebay.com ca 500 kronor inkl frakt

Klocka FCUK http://www.asos.com/ 1200 kronor
 


Utgång i regnigt stockholm under 1000 kronor

Fredrik uppmärksammade att jag hade missat att ta med skjortan, nu är det fixat men gick över budget med 5 kronor vilket känns förlåtligt.
Kvällens klädsel är tänkt för en kväll på stan, möta upp vännerna för några öl och kanske lite dansTröja H&M just nu 98 kronor

Byxor H&M 70 kronor

Skärp H&M 80 kronor

Fluga ebay.com ca 70 kronor inkl frakt

Skor H&M 198 kronor

Jacka topman ca 170 kronor

Strumpor http://www.asos.com/ ca 50 kronor

paraply topman ca 120 kronor

skjorta H&M 149 kronor


Ledig dag på stranden

Nu öser regnet ner utanför fönstert men det gör att jag längtar ännu mer till en varm dag på stranden.
Dagens klädsel är inte så mycket en klädsel utan snarare ett hopplock av olika plagg till en heldag på stranden full av sol, bad och lek. Mina personliga favoriter är sandalerna samt solglasögonen som är riktigt jävla trevliga!


Cardigan topman ca 320 kronor

Linne H&M 79:50 kronor

Skärp H&M 49 kronor

Badshorts http://www.laredoute.se/ 99 kronor

Flipflops från fred perry http://www.asos.com/ ca 400 kronor

Strandleksaker Claes Ohlsson ca 100 kronor

Solglasögon http://www.asos.com/ ca 100 kronor

Väska http://www.asos.com/ ca 375 kronor


var nu en duktig pojke

Ryggsäcken är kanske inte det ultimata plagget om man vill ge ett vuxet intryck, men det är inte riktigt meningen med den här klädseln. Inspirationen är "en liten skolpojke på väg mot sin första dag i skolan"

Kavaj Uniqlo ca 650 kronor

Shorts H&M 149 kronor

Fluga http://www.tebar.com/ ca 120 kronor

Ryggsäck Uniqlo ca 250 kronor

strumpor topman 50 kronor

Plimsolls http://www.asos.com/ ca 150 kronor

Skjorta H&M 149 kronor

Klocka topman ca 190 kronor


Singing in the rain

Idag är det riktigt tråkigt väder ute vilket passar mig skitbra, dock kräver det ju lite av kläderna för att stå ut när det ser ut så här utanför fönstret.

Dagens schema är verkligen fullt, först plugg i några timmar, sen ska jag hem till morsan och laga middag då dom drar till asien imorgon och lämnar mig ensamm, tänkte bjuda på sill och färskpotatois, sen lite mer plugg.

Iallafall, dagens klädsel är ganska enkel borträknat slipsen som får lyfta upp det hela rejält.Mac från topman ca 800 kronor

Bruna chinos http://www.laredoute.se/ 429 kronor

Skjorta http://www.laredoute.se/ 379 kronor

Paraply http://www.beltoutlet.com/ ca 300 kronor

Slips topman ca 250 kronor

Skor http://www.laredoute.se/ 949 kronor

Skärp topman ca 150 kronor

Klocka kaplans auktioner 1080 kronor


Klädd för studentmottagning

På onsdag ska jag på studentmottagning och då vill man ju givetvis vara välklädd och stilig, något i stil med det nedan har jag tänkt mig, stiligt, välklätt med en del roliga detaljer utan att ta för mycket plats, för de gäller ju att komma ihåg att man ska ju inte ta fokus från personen man faktiskt kommit för att fira!

Studentrpressenter är ett riktigt helvete, framförallt om ekonomin inte tillåter en att köpa en bil/cykel eller vad folk nu kan önska sig i studentpressent, lösningen är lika simpel som den är tråkig, en flaska champagne, det är aldrig fel och dom flesta uppskattar det även om man kanske inte går till historien som den mest fantasifulle gästen av dom alla.

Känner jag mig själv rätt så lär kavajen åka av rätt fort om jag inte ska smälta bort, men vad gör väl de, jag kan verkligen se mig själv stå och mingla (töntigt ord för övrigt) med en kall öl i handen, byxorna är lätt uppvikta, ärmarna upprullade och jag är barfota i skorna för att få den där perfekta sommarlooken!

Linnekavaj H&M 498 kronor
Vit skjorta topman ca 300 kronor

Byxa Matthew Williamson för H&M 398 kronor

Fluga topman ca 180 kronor

Bälte http://www.asos.com/ ca 180 kronor

Munkskor via ebay.com 300 kronor  + frakt (kontakta säljaren för info)

Bröstnäsduk http://www.tiebar.com/ ca 50 kronor

Champagne André Clouet, har själv inte druckit den men ska vara en mycket prisvärd champagne på bolaget.


RSS 2.0