bryta mot vädergudarnas vilja

Just som idag känns det tamefan omöjligt att se stilig ut, iallafall om man som jag, svettas som en klimakterietant på E.
Dagens klädsel är tänkt att fungerar en mer casual dag på kontoret eller liknande, kavajen är väldigt tunn och sval och andas mycket bra, skorna lär ju andas riktigt fint med tanke på alla små hålen i skorna, men just hålen gör dem ju något mer informella även om dom är sjukt snygga.

Sen valde jag en svart portfölj trots att resten av läderdetaljerna gick i brunt och det gjorde jag av den enkla anledningen att det ibland kan kännas lite väl utsstuderat när allting matchar perfekt dessutom så tycker jag att har man bara tänkt köpa en väska, välj den färg du gillar bäst för just denna detalj är inte särskilt viktig, enligt mig iallafall.

Linnekavaj H&M 498 kronor

Skjorta www.Laredoute.se 329 kronor

Slips http://www.regimentalties.com/ ca 160 kronor

Jeans i organisk bomull H&M 398 kronor

Bröstnäsduk http://www.tiebar.com/ ca 45 kronor

Väska ebay.com  ca 130 kronor+ frakt (kontakta säljaren då han/hon endast angett att väskan skeppas till USA, men de brukar gå att ordna ändå!)

Skor http://www.asos.com/ ca 700 kronor
Skärp http://www.asos.com/ ca 120 kronor

Klocka Simon carter http://www.asos.com/ ca 1200 kronor


gårdagens klädsel

Här kommer gårdagens klädsel, ledigt men ändå rätt stiligt (om jag får säga de själv). Älskar den grå cardigan som är lagom oversized och fickorna är perfekta att fylla med pennor, mynt till kaffemaskinen m.m helt enkelt allt som behövs för en natt på skolan.




Cardigan H&M
Skjorta H&M
Byxor Filippa K
Skor Zara
Slips ebay
klocka seiko musical köpt på kaplans auktioner
Skärp J press köpt på Herr judit
strumpor JC
Slipsnål Åhlens

en lite för varm dag i maj

Idag är det äckligt varmt ute, tycker synd om alla som ska löpa stockholm marathon, det måste vara en mardröm,
Själv ska jag nog plugga lite men framförallt få lite sol på min bleka kropp.
Dagens klädsel är långt ifrån spännannde och revolutionerande men duger utmärkt en varm dag som denna.
Väskan är min favorit, den är jävligt snygg faktiskt.

Ölen, wisby pilz, valde jag ett för att den kommer från gotland vilket iallafall jag förknippar med sommar och sol och två för att den är väldigt god och fungerar utmärkt som en törstsläckare utan att för den delen vara blaskig




Väska http://www.goclassic.se/ 450 kronor

Handgjorda espandrilles http://www.goclassic.se/ 245 kronor

Shorts H&M 149 kronor

Vit skjorta topman ca 250 kronor

solglasögon kendall drive sunglasses ca 50 kronor inkl frakt

Seiko scuba via ebay.com just nu ca 140 kronor+ frakt
Hatt www.asos.com just nu ca 100 kronor
Öl wisby pilz


skolromantiken blommar iallafall i två veckor till

Just nu spenderar jag halva nätterna i skolan, vilket jag av någon konstig anledning gillar.
Det är mysigt att sitta i ett tomt klassrum/lässal och plugga för sig själv och att vandra genom dom helt öde byggnaderna vid halv 3 på natten, mycket mer skolromantik än så blir det inte. Dagens klädsel är välklädd men bekväm, precis som jag brukar föredra att vara klädd när jag pluggar, på något sätt känns det bra att kunna kavla upp ärmarna på skjortan och lossa lite på slipsen när man sitter med böckerna framför sig, lite som att man sänder en signal till sig själv att nu jävlar.

Manchesterbyxor är kanske inte det mest givna plagget i slutet av maj men är både riktigt bekvämt och skyddar lite mot kylan som brukar kunna infinna sig på småtimmarna.
Cardiganen som är med är i dyraste laget men tyckte den var så himla mysig att den fick slinka med ändå, den kraschar ju inte ekonomin helt iallafall.



Cardigan woolrich ca 900 kronor

Skjorta woolrich ca 420 kronor

Byxor Orvis ca 650 kronor

slips http://www.tiebar.com/ ca 200 kronor

Loafers Loake Newgate http://www.herringshoes.co.uk/ ca 870 kronor

strumpor topman 50 kronor

Klocka från seiko via kaplans auktioner 300 kronor

glasögon topman ca 180 kronor

Väska ebay.com ca 1000 kronor inkl frakt (går nog att få billigare frakt om man pratar med säljaren som endast angivit en dyrare variant! just nu står frakten för över halva priset)


skolpojke på utflykt från skolan

Iklädd dagens klädsel ser jag mig sittande ute i solen på något fik, jag har beställt in en stor kopp kaffe och slår upp böckerna för att läsa lite men får inte så mycket gjort utan det slutar snarare med att jag jobbar på att få lite färg på denna bleka kropp.

Stickad bomullkavaj topman ca 570 kronor

Skjorta http://www.tailorstore.se/ 598 kronor

Fluga http://www.tiebar.com/ ca 200 kronor

Shorts H&M 198 kronor

tasselmockasin topman ca 500 kronor

Skärp http://www.laredoute.se/ 329 kronor

Mjuk läderportfölj ebay.com ca 210 kronor + frakt
tissot pr 50 http://www.klockgiganten.com/ 2895 kronor

glasögon http://www.sovintage.se/ 390 kronor


racing ftw

Idag är det ganska mulet och lite tråkigt väder ute vilket betyder att det passar perfekt att dra fram vårjackan och kanske sidenscarfen, dagens klädsel är väldigt racinginspirerad och skulle kanske passa bättre bakom ratten på en Porsche 911 än för en tur på stan, men vad gör väl de.




Jacka H&M 398 kronor

Ljusa jeans 398 kronor

Skjorta med button down krage topman ca 570 kronor

Pailseymönstrad scarf silkcharm @ amazon ca 340 kronor

Bilsko Rizzo 998 kronor

solglasögon topman ca 150 kronor

Skärp http://www.johnlewis.com/ ca 150 kronor

Väska topman ca 440 kronor


Ett litet tips inför studenten

Jag har köpt tieztays, en produkt som är till för att hålla slipsen på plats utan slipsnål.
Persoligen tycker jag att slipsnålen kan vara en snygg och lite annorlunda detalj men för er som skyr den som pesten men ändå gärna vill kunna hänga av er kavajen utan att doppa slipsen i maten är fungerar den riktigt bra!
Kostar runt 80 kronor för två stycken.



Slipshållare TieZtays - Produkt bildSlipshållare TieZtays - Produktförpackning baksida


suck

Jag vet att de här inte är en politisk blogg för fem öre och de ska det inte bli heller men datalagringsdirektivet som EU tvingar på oss får mig att vilja emigrera till typ Panama, att vi på allvar nu blir stämda av EU för att vi inte infört lagar som gör att vi övervakar våra egna medborgare är för mig helt jävla otroligt! Det som gör de hela ännu värre är att moderaterna, sossarna och resten av packet  i riksdagen sitter och beklagar sig över de hela, "ojojoj vi måste tyvärr, vi vill ju igentligen inte (jo tjena!)". I helvete heller, vi borde be EU DRA ÅT HELVETE helt enkelt, har aldrig varit helt emot en europeisk union men nu börjar jag fan omvärdera de hela, att ett gäng rasistiska pissländer ska kunna besluta att vi i sverige måste göra si eller så är ju tamefan helt otroligt, jag hoppas verkligen att svenska folket tar sitt ansvar och röstar i EU-valet, och att folk är smarta nog att rösta på ett parti som vågar  av be resten av europa att sticka och brinna när dom försöker besluta om hur vi styr vårt land, hur vår arbetsrätt ska se ut osv. när vi är ett av dom mest välfungerande länderna i världen!

företsen kolla in den här filmen, klart tänkvärd och rätt rolig samtidigt som den belyser det bisarra med datalagringsdirektivet (1984 here we come!)

Du bist Terrorist (You are a Terrorist) english subtitles from alexanderlehmann on Vimeo.





jaja lite mode ska vi vill klämma in också, iklädd de här skulle jag vilja förmedla för resten av europa att dom kan kyssa min bleka röv innan jag örfilar upp bla. Sarkozy, Berlusconi och Fogh Rasmussen.

Brun kavaj H&M 598 kronor

Byxor H&M 398 kronor

Vit skjorta topman ca 250 kronor

Bröstnäsduk http://www.tiebar.com/ ca 50 kronor

Slips http://www.tiebar.com/ ca 130 kronor

Skor topman 55 pund

Strumpor http://www.asos.com/ ca 60 kronor kronor
Skärp http://www.asos.com/ ca 130 kronor

Klocka ben sherman via http://www.asos.com/ ca 700 kronor


dagens klädsel

Idag har jag fått motta väldigt mycket kritik, morsan tyckte att jag skulle sätta på mig en keps så att jag såg ut som nån nisse i AC/DC, i mitt lag garvade folk och sa att shortsen var för korta osv. själv är jag nöjd, tyckte de va var lagom stiligt för en solig vårdag.

Kavajen jag har på bilden kom idag med posten, hade totalt glömt bort att jag köpt den via ebay.com priset landade på ca 350 kronor inkl frakt vilket känns som ett kap så nu är jag tvemsam till om jag ska ha kvar den beiga jag köpte från H&M igår.
dagens-kladsel-2

Kavaj Ebay.com
skjorta H&M
virkad slips H&M
shorts H&M
skor Zara
Skärp Zara
klocka casio dykare köpt via ebay, natoband från
slipsnål köpt på åhlens
bröstnäsduk bläck

ralph lauren släng dig i väggen

Dagens outfit är kanske inte det mest lättburna på den här bloggen men vafan, kanske är nått för Gefundenes att ge sig på? I vilket fall som helst klädseln är tänkt till en dag med vännerna, kanske sittandes på någons altan i solen, mot kvällen när det börjar bli lite kallt åker tröjan och slutligen kavajen på.


Kavaj H&M 798 kronor

tröja topman ca 250 kronor

skjorta H&M 149 kronor

shorts H&M 149 kronor

skor www.asos.com ca 750 kronor
Klocka swatch musical (min egen)

skärp topman ca 150 kronor
Bröstnäsduk www.tiebar.com ca 100 kronor

slips www.tieroom.com 180 kronor

tote bag www.econscious.net ca 130 kronor
 


Livet har sina goda stunder

Nu är det dags för pluggande några timmar vilket iof. känns helt lugnt, dagen har spenderats på bästa vis, en liten runda på stan, en picknick i tanto med lite solande och till middag blev det en silltallrik med färskpotatis och en iskall Mariestad, något som ska rundas av med en stor härlig kopp kaffe.

Ha en fortsatt trevlig kväll mina vänner


H&M är din vän som student

Idag har jag spenderat dagen med lite shopping, bla så har jag ju växt ur min studentkostym så det var dags att köpa en ny marinblå. Har tidigare tittat på en marinblå kostym i 100% bomull från H&M och såg till min glädje att den kostade strax under 1200 kronor så självkklart slog jag till. Köpte även en vit skjorta med cutaway-krage då en vän spillde rödvin på min gammla, måste säga att det är väldigt tacksamt att deras skjortor är som sydda för min lönniga kropp!  En trevlig detalj med kavajen är att alla knappar är bruna vilket ger lite mer liv till den än mörkblåa diton.

Så för alla er som har panik inför studenten eller något annat tillfälle och plånboken inte tillåter en "mindre" investering vill jag verkligen tipsa er om H&Ms kostym, själv är jag väldigt nöjd.

Gick omkring i säkert ett tiotal butiker men kom endå bara hem med saker från H&M!


Vem har sagt att det måste kosta skjortan att vara väklädd?

 
Allt från H&M förutom brösnäsduken som är från MQ
Kostym ca 1200 kronor  (nyinköpt)
skjorta 298 kronor (nyinköpt)
slips 98 kronor på rea förra året

Dom andra två plaggen jag inhandlade var (även dessa från H&M för 149 kronor resp 498 kronor)




shortsen är en aning långa men det löstes genom att vika upp dem typ 2 varv och kavajen är riktigt sval och skön, fodret är väldigt tunt så kavajen andas väldigt bra!

kortvecka på landet

Det finns få saker som är så underbara som att spendera tid ute i stockholms skärgård under sommaren, helst ska man ha alldeles för mycket ledig tid så att dagarna kan spenderas med att bara vara, gärna ligga på en solig brygga och dricka lite öl utan några planer alls. Klädseln är ledig och enkel precis som den ska vara när man är på landet.
Byxorna är ganska rejält upprullade, samma sak med skjortärmarna, tröjan används som kudde och jag ligger och plinkar på gitarren medan jag lyssnar på vågorna som slår emot bryggan.

frammåt kvällen åker metspöt fram och dom kommande timmarna spenderas med att titta på hur flötet guppa upp och ner bland vågorna.

För övrigt tycker jag väskan är riktigt snygg och till det priset inkl frakt är det verkligen svårt att hitta något vettigare, hade jag inte redan ägt en väska hade jag nog slagit till direkt!

Dagens klädsel är inspirerad av vem då? någon som kan lista ut vem och vilken bild inspirationen kommer ifrån?  borde inte vara allt för svårt, tycker jag iallafall!



Kabelstickad tröja clubroom @ amazon just nu ca 130 kronor

skjorta http://www.nautica.com/ ca 300 kronor

Byxor H&M 198 kronor

Skor www.asos.com ca 500 kronor

Klocka Nautica via ebay.com köp nu pris ca 1000 kronor inkl frakt

väska ebay.com köp nu pris  köp nu pris ca 300 kronor inkl frakt


Sno din pojkväns garderob

Har märkt att jag har ganska mycket tjejer som kollar in på bloggen och tänkte därför knåpa ihop ett inlägg åt er, det var rent ut sagt skitsvårt men här är det.  tanken är att det ska gå att sno alla plagg ur din killes garderob. Det enda är väl skorna om ni inte råkar ha samma storlek och din pojkvän har en fabläs för tjejskor. Klädseln är tänkt att användas kanske på en fika på stan eller en söndagspicknick.


Skjorta H&M 198 kronor
Cardigan http://www.laredoute.se/ 429 kronor

gladiatorsandaler topshop 120 kronor

Seiko scuba via ebay.com ca 1000 kronor

Skärp http://www.beltoutlet.se/ just nu ca 50 kronor

väska ebay.com just nu ca 600 kronor inkl frakt

solglasögon http://www.asos.com/ ca 120 kronor




 


weekend med inspiration av The talanted Mr Ripley

Här i stockholm regnar det som bara fan, riktigt tråkigt och deprimerande för att vara ärlig så därför tänkte jag som vanligt drömma mig bort till finare väder. Helgens weekend är till Nice, jag kan inte så mycket om staden mer än att den var rätt så mysig och trevlig så länge man håller sig borta från dom värsta turisthaken.
All klädsel är inspirerad ur filmen The talanted Mr Ripley, då en vän till mig önskade sig en klädsel med den inspirationen på bloggen.

dag 1.
Vi anländer vid lunch till staden och beger oss direkt för att checka in på hotellet, resten av dagen spenderas med att strosa omkring på alla små gator, kika i lite butiker och bara njuta av att vara ledig.
Kvällen avrundas med en lång strandpromenad tills vi hittar en lite avlägsen plats där vi slår oss ner och blickar ut över havet och bara njuter av lugnet.



dag 2.
Idag tar vi tåget till monaco för att få en glimt av all rikedom och glans samt få dagdrömma lite om ett annat liv.
Tyvärr är det till och med svindyrt att äta i staden så vid middagsdags åker vi tillbaka till nice där vi letar upp någon mysig liten restaurang för middag och prat över några flaskor vin.



dag 3.
Om man väl är i Nice måste man åtminstonde spendera en dag på stranden, personligen väljer jag att bara ta det lugnt, dricka några kalla öl och läsa en god bok, vilket för mig är en ultimat avrundning på en trevlig helg.



Dag 1
Kortärmad skjorta topman ca 310 kronor
Sandaler topman ca 375 kronor

Bruna chinos http://www.laredoute.se/ 429 kronor

glasögon http://www.favoptic.com/ 425 kronor

Skärp H&M 149 kronor

picknick korg http://www.paprickenrod.se/ 150 kronor


dag 2

bomullskavaj http://www.laredoute.se/ 949 kronor

skjorta H&M 149 kronor

Chinos uniqlo ca 310 kronor

hängslen http://www.tiewearhouse.co.uk/ ca 280 kronor

slips http://www.thetiebar.com/ ca 140 kronor

vit bröstnäsduk http://www.thetiebar.com/ ca 45 kronor

klocka Ur & Penn 149 kronor


dag 3

ljusblå skjorta med button down krage topman ca 340 kronor

Madrasshorts J Crew just nu ca 300 kronor

Espandrilles topman ca 180 kronor

glasögon http://www.asos.com/ ca 120 kronor

Kroneburg 1664, inget att hänga i julgranen direkt men lättdrucken och svalkande

bonfire of the vainities har jag inte läst men velat läsa rätt länge, ska ta mig tid så fort alla tentor är klara.


Utgång fredag

Jag har dom senaste veckorna åsidosatt mina vänner ganska rejält pga. all skola så imorgon har vi snackat om att käka middag tillsammans för att sen gå ut och dansa natten lång.
Nedan ser nu hur jag vill vara klädd, som vanligt välklädd med en liten twist.
Så här års är det riktigt svårt att klä sig, påväg ut är det varmt och soligt vilket gör att åtminstonde jag svettas och på vägen hem är det istället rikitgt kallt. Svaret på detta problem är givetvis en snygg tunnare halsduk/scarf.

För er som letar efter snygga klockor till ett bra pris måste jag tipsa om Alpha , egentligen plagierar dom kända klockmärken mer eller mindre rakt av men kostar i runda slängar 50 x mindre, urverken är kanske inget som får Mikael Englunds baguett att rycka men för oss vanliga dödliga duger det alldeles utmärkt.

I övrigt är kavajen från Uniqlo rent ut sagt ljuvlig och ger mig ännu en anledning att besöka london i sommar!

Ofodrad Bomullsblazer Uniqlo ca 600 kronor
Jeanskjorta topman ca 375 kronor

scarf silkcharm@amazon ca 340 kronor

fluga http://www.tiebar.com/ ca 130 kronor

Bröstnäsduk http://www.tiebar.com/ ca 40 kronor

Chinos H&M 198 kronor

strumpor topman ca 50 kronor

Skärp H&M 149 kronor

Brogues church ebay.com just nu ca 50 kronor + frakt  (lär stiga en del dock)

Väska ebay.com köp nu pris ca 650 kronor inkl frakt

Klocka Alpha GMT master med pepsiring ebay.com köp nu pris ca 370 kronor + frakt


Dagens fundering: Det finns fler anledningar till att män klär sig som dom gör!

Har suttit på jobbet och funderat över varför varför majoriteten av alla gifta kvinnorna shoppar kläderna åt sina män (eller i alla fall majoriteten över 40 år verkar göra det)


Till och börja med så vill jag faktiskt lägga skulden på kvinnorna runt om i landet, männen ges inte ens chansen att köpa sina egna kläder , för oavsett vad som sägs så märks det att många gillar att få klä sina män, att se dem som små marionett dockor som dom kan få pyssla med, det är nästan som att lekarna med dockorna från småbarns åldern håller i sig. Tänkte på det senast jag var på stan, ett par gick omkring på H&M och varje gång mannen tog fram ett plagg frågade han "Ja men den här då" och fick svaret "Nej, testa den här istället", hon hade redan bestämt sig för vad han gillade och hur han skulle se ut. Fick känslan av att hon ville kunna visa upp sin man för vännerna och konstatera att"är han inte söt".


Dessutom verkar många kvinnor desperata över att vara ihop med en "yngre" man vilket gör att dom klär sina män i kortärmade skjortor och andra kläder som passar bättre på en 14-åring än en medelåldersman med ölmage.


Helt ärligt låt era män försöka shoppa åtminstonde, visst kommer han komma hem med plagg du inte gillar men när han äntligen vågar ta för sig i klädbutiken utan att "vara bögig" kommer det bli bättre och bättre, det lovar jag!


Nej då han kommer inte se ut så här efter en runda på stan!


preppy ända ut i fingerspetsarna

dagens klädsel går verkligen i preppyns tema, inspirationen till att "pimpa" blazern fick jag från The drones club, det är ett utmärkt sätt att få en vanlig tråkig kavaj att bli egen och speciel! vill man inte ta det hela vägen räcker det med att byta knapparna för att förändra intrycket man får av kavajen rätt så rejält. Samma sak gäller med skjortor, t.ex. byta ut fula plastknappar mot äkta pärlemo eller liknande.

Sen måste jag säga att dessa glasögon nästan får mig att önska ett synfel, visst kan man köra på oslipat glas men känner mig väldigt utklädd då!



Slips http://www.tiebar.com/ ca 130 kronor
linnekavaj H&M 498 kronor
Blazermärke http://www.bensonandclegg.com/ ca 190 kronor
silverknappar http://www.tyg.se/ 25 kronor styck
vit skjorta H&M 149 kronor
Chinos topman ca 310 kronor
Pennyloafers loake Newgate http://www.herringshoes.co.uk/ ca 870 kronor
Skärp http://www.jpressonline.com/ ca 250 kronor
natoband http://www.urtid.se/ 132 kronor
Klocka tissot kaplans auktioner 660 kronor
väska ebay.com just nu ca 750 kronorinkl frakt
glasögon Berikshies chase http://www.framesdirect.com/ ca 1000 kronor
Strumpor Calvin klein http://www.asos.com/ ca 120 kronor


badbyxor

När det gäller badbyxor tycker jag att principen är att dom ska sluta innan knäna, i övrigt så kan man välja ganska fritt, dock är man inte vältränad i klass med Marcus Schenkenberg så är speedos inte att föredra. När det kommer till färg och mönster skulle jag välja det jag personligen tycker är snyggast. Däremot så är det rätt smart att tänk på att om du är rätt så blek så är svart kanske inte din färg osv. Och sist INGA KALSONGER SOM STICKER FRAM UNDER SHORTSEN, det är både ohygieniskt och ser sunkigt ut!


Röda badbyxor H&M 149 kronor

Mönstrade badbyxor H&M 249 kronor

Bruna badbyxor http://www.asos.com/ ca 190 kronor

blå badshorts http://www.laredoute.se/ 99 kronor


Eu parlamentariker

Snart är det ju Eu-val vilket jag tror ytterst få missat, något som jag alltid fascinerats av är den svenska mentaliteten att man inte ska klä upp sig och sticka ut för mycket som politiker, för att på så sätt visa att "man är en av folket". Jag menar, bara för att man har en välsittande kostym och matchande accessoarer betyder det ju inte att man tror sig vara lite mer eller så, dessutom så repressenterar man ju faktiskt Sverige utomlands till en viss del!


Dagens klädsel passar kanske inte till möten med Barack Obama men varför inte en dag under valkampanjen nere på medborgarplatsen?

Kavaj Uniqlo 500 kronor

Grå linnebyxor H&M 198 kronor

slips http://www.tiewarehouse.co.uk/ ca 190 kronor

Strumpor http://www.asos.com/ 50 kronor

bröstnäsduk http://www.thetiebar.com/ ca 100 kronor

Skjorta med fransk manchett http://www.tailorstore.se/ 298 kronor

Glasögon spitfire http://www.asos.com/  ca 230 kronor

manchettknappar http://www.hjshop.se/ 249 kronor

Portfölj ebay.com just nu ca 720 kronor inkl frakt

Skärp topman ca 275 kronor

Klocka longines flagship via kaplans auktioner 1920 kronor


ryktet på gatan

Halkade in på Klangs blogg av nån anledning och läste till min stora glädje att han fått höra av folk på H&M att man ska öppna Sveriges första Cos butik 2010, och det är fan inte en dag för tidigt!
Så nu håller jag tummarna för att det inte bara är något rykte!

dagens outfit - middag med svärföräldrarna

Inte så mycket tid att skriva idag så det får bli en dagens outfit.
(ser väldigt bred ut på bilderna, får skylla på att bilderna är tagna underifrån för så fet är jag iaf. inte)



Kavaj H&M
Chinos H&M
Skjorta Bläck (MQ)
Slips ebay
skor ebay
bröstnäsduk bläck (MQ)
klocka ebay, armband www.urtid.se
Skärp J press köpt på Herr judits

blogginlägg twitterstyle

haha dagens skämt är att http://bloggvarde.se/ värderar min blogg till nästan dubbla värdet av industribolaget, undra hur fan den kalkyleringen gick till? Däremot kan man ju minst sagt säga att man blir överkörd av Blondinbella vars blogg är ca 720 x mer värd, känner att jag är påväg mot att bli ekonomiskt oberoende innan 20års dagen jag me ;)
jaja, of to work tillsammans med matteboken

Ha en trevlig helg

drömmar om framtiden

Kan inte rå för att jag ibland fantiserar om att bli en förvirrad professor som springer omkring på något campus, full av så mycket tankar att jag är mer eller mindre verklighetsfrånvarande. Inspirationen fick jag från en äldre herre jag såg springa omkring på KTHs campus med penna och block i högsta hugg för att skriva ner alla tankar som snurrade i skallen, till råga på allt hade han knäppt den undre knappen i den övre hålet på sin kavaj vilket var grädden på moset!
Här kommer klädseln till mina framtidsvisioner (som inte är allt för långt bort med tanke på hur virrig jag är redan idag)



Kavaj brooksbrothers ebay.com ca 470 kronor + frakt (storlek (amerikansk) 40R)

Chinos H&M 198 kronor

Fluga http://www.thetiebar.com/ ca 190 kronor

skjorta http://www.tailorstore.se/ 298 kronor

Bröstnäsduk http://www.thetiebar.com/ ca 70 kronor

skor ebay.com köp nu pris 30 dollar + frakt (finns i alla möjliga storlekar)

Läderpärm filofax 365 kronor

Skärp H&M 149 kronor

Klocka original penguin http://www.asos.com/ ca 1400 kronor

penna lexington

Strumpor armani http://www.asos.com/ 150 kronor

pipa http://www.jisonprodukter.se/


dagens ångest

Måste få gnälla lite, dagens ångest var att stå framför spegeln iklädd min kavaj jag hade på studenten för ett år sedan och inse att "den är fan för liten" , vilket iof. inte är så konstigt med tanke på att jag idag väger runt 6-7 kilo mer än då!
har försökt intala mig själv att fan den passar visst men tillslut tar förnuftet över.
så nu blir det jakt på en ny marinblå kostym, så fårt ekonomin tillåter alltså!

Jag tänkte därför sälja min gamla kavaj, den är från Brothers och märket Riley, den är gjord i 100% ull i storlek 48 och slimfit, nypris ca 1200-1300 kronor, det är dubbel sprud för övrigt.
(passade utmärkt på mig förra sommaren och då vägde jag mellan 75-80 kilo och är 181 cm lång, men går som sagt var att lägga in i midjan sålänge axlarna passar!) kan återkomma med fler mått ifall någon är intresserad.

Jag hade tänkt mig att starta på ca 300 kronor, är ni intresserade skicka ett mail till mig på [email protected] och lägg ett bud.
(kan även fixa fler bilder ifall någon vill)

Om jag skulle göra en weekend i stockholm

Fredag:
Vi anländer till stockholm på fredag eftermiddag och passar på att svänga förbi systembolaget samt någon matvarbutik innan vi beger oss till Zinkensdamms vandrarhem i vackra tantolunden. vi checkar in och går sedan ut och sätter oss nere vid vattnet för att äta en trevlig middag. När mörkret börjar falla på beger vi oss till monteliusvägen vid mariatorget, där vi njuter av stans kanske absoluts bästa utsikt (se nedan) innan vi avrundar kvällen ganska tidigt.





Lördag:
Går vi upp tidigt och äter frukost för att sedan ta en långpromenad i solen in till centralen (tar väl 30 min ungefär) längs gammla stan (så får vi in lite klassisk turism på köpet)

första butiken vi möts av är Åhlens här siktar vi främst in oss på JP som är ett riktigt bra märke kontra pris, eller vad sägs som en parkas perfekt för sommarhalvåret för ca 600 kronor.

Vi går vidare till H&M mittemot, här har dom en rätt bra avdelning för deras modern classic linje, fina skjortor och till viss del kavajer, tröjor och cardigans från ca 250 kronor och uppåt.


Vi fortsätter drottninggatan fram där vi kommer till ännu en H&M, här finns lite mer av H&Ms "design"grejer.

Snett mittemot ligger SOUK gallerian där vi har två intressanta butiker nämligen topman, vars butik tyvärr är ganska liten men de finns en del guldklimpar, och Beyond Retro. På beyond retro kan man fynda allt från snygga portföljer och skor till collagetröjor och slipsar, det är dock ett väldigt varierat utbud.

När vi kommer ut från SOUK fortsätter vi längs drottninggatan till Weekdays enorma butik i tre plan, här säljs allt från cheap monday till acne.


Vid det här laget är det dags för lunch, men en sån här dag full av shopping finns det inte tid för långa pauser så det får bli 2 cheesburgare och en cola på Mc Donalds, innan vi fortsätter ner mot

stureplan där vi hittar stans bästa Zara butik, efter det går vi vidare till norrlandsgatan och SOLOS butik, här är det framförallt deras eget märke Made in the shade som lockar, en aning dyrare men väldigt snyggt!


Sen tar  vi tunnelbanan till slussen och götgatsbacken där vi kollar in Weekday och brunogallerian, finns det tid över är uteserveringarna vid medborgarplatsen alltid trevliga,  för att sen promenera längs hornsgatan hem.



Middag äts på någon av alla riktigt bra Indiska restauranger vid hornstull, vilket alltid är prisvärt!




Är man i stockholm bör man gå ut åtminstonde en gång, vi väljer att gå ner till hornstullsstrand alternativt någon liten krog kring mariatorget innan vi går ut och dansar på förslagsvis Marie Laveau , som brukar ha riktigt trevliga elektroklubbar (+ att det är krypavstånd hem!)

bild från marina vid hornstullstrand


Söndagen:
Sista dagen i huvudstaden, efter att ha packat väskorna beger vi oss till Krukmakargatan för att besöka Our legecys butik (mest för att den är himla trevlig) samt en snabb sväng förbi på Nitty Gritty för lite "fönstershopping" innan vi fortsätter promenaden bort till Brandstationen, här frossar vi i riktigt trevlig second hand, här finns allt från färgglada natoband till inredning. Vi går sedan vidare till Herr judits där vårt frossande i second hand fortsätter, här fyndar vi shorts, kavajer och allt annat en gentleman kan tänkas behöva i sin garderob, ett tips är att passa på och prata lite med personalen som är både kunnig och mycket trevlig. Efter en trevlig pratstund genar vi rakt över hornsgatan och går in på Stadsmissionen, som tar emot kläder som herr herr judits inte sålt, här kan du med lite tur göra grymma fynd, har en vän som köpte e Oscar Jacobsson skjorta för 70 kronor!
På samma gata har vi även Filippa Ks second hand, här kan du köpa kläder från tidigare kollektioner, en del vintage m.m
Som avrundning sätter vi oss på café fotöljen och äter lunch medan vi diskuterar helgen som varit innan det är dags att åka hem.


manliga modebloggare sökes

En vän bad att få utannonsera en grej på min blogg:


I höst kommer Sveriges främsta modesajt att slå upp portarna. Vi söker nu flera duktiga manliga modebloggare.

Vi har inga större krav förutom att du älskar att skriva, uppdaterar flitigt och har ett gediget modeintresse.

Intresserad?

Skriv en kommentar i inlägget och länka till din bloggså återkommer vi ifall det låter intressant.



manliga modebloggare sökes

En vän bad att få utannonsera en grej på min blogg:


I höst kommer Sveriges främsta modesajt att slå upp portarna. Vi söker nu flera duktiga manliga modebloggare.

Vi har inga större krav förutom att du älskar att skriva, uppdaterar flitigt och har ett gediget modeintresse.

Intresserad?

Skriv en kommentar i inlägget och länka till din bloggså återkommer vi ifall det låter intressant.



Mönstrad picknick

Nu på vårkanten finns det ju få saker som är så mysiga som en picknick i solen, i dagens klädsel ser jag mig sitta tillsammas med lite goda vänner svänga förbi någon mataffär för att handla lite smått och gott för att sen glida ner och sätta oss i tanto och bara njuta av solens värmande strålar.


Det är ganska mycket färg och mönster i dagens klädsel men jag tycker att den blå sweatshirten balanserar upp det hela mycket bra.






Madrasshorts via ebay.com
just nu ca 85 kronor + frakt (strlk amerikansk 38, tror de är som 48 här hemma?)

blå sweatshirt topman ca 160 kronor

vit skjorta med klubbkrage topman ca 310 kronor

slips http://www.thetiebar.com/ ca 130 kronor

espadrilles http://www.asos.com/ ca 190 kronor

svart läderväska ebay.com köp nu pris ca 800 kronor inkl frakt

klocka swatch via kaplans auktioner 540 kronor

solglasögon http://www.asos.com/ ca 225 kronor

rotting korg inspiring ideas @ amazon ca 80 kronor

Pläd ikea ca 80 kronor


sena kvällar innan tentan.

När jag sitter och pluggar i långa pass brukar jag slarva med att äta, oftast fastnar jag med böckerna i flera timmar tills jag plötsligt strax innan midnatt inser att satan jag har ju inte ätit sen sex ungefär.
Då är scones min absolut bästa vän, det tar max en kvart att slänga ihop och tillsammans med lite cheddarost och en kopp te är det förbannat gott. Dessutom ger det den lilla extra energin som behövs för att jag ska orka plugga 2-3 timmar till.

Mina favortisorter när det kommer till te är stockholms tea centers söderblandning och deras Sir johns blend, fler sorter än så behövs inte här hemma iallafall.

Iklädd dagens klädsel ser jag mig själv sittandes och plugga hemma när hungern faller på, jag går ut i köket och rör ihop lite scones och kokar en kopp te, för att sen åter sätta mig vid skrivbordet.

Kabelstickad tröja http://www.nautica.com/ ca 300 kronor

Chinos H&M 198 kronor

vit skjorta H&M 198 kronor

Fluga principessa @ amazon ca 210 kronor

läderslip-ons hushpuppy via http://www.amazon.com/ ca 130 kronor


sconesrecept (2 personer)

  • 1,5 dl filmjölk

  • 50 gram smör

  • 2 dl grahamsmjöl

  • 2 dl vetemjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 tsk salt

    blanda smör mjöl, salt och bakpulver till en grynig deg, rör snabbt i filmjölken, men överarbeta inte degen. Baka ut till 2 st bullar, runt 10 cm i diameter, sätt på ugnen på ca 250 grader och grädda i 8-10 minuter


till Jens: Loafers och munkskor i storlek 44

Jens efterfrågade loafers och munsskor till humana priser, vilket kan vara svårt att hitta men det är inte omöjligt, jag valde att utgå ifrån hans skostorlek 44 pga. Det underlättar när man letar via ebay, däremot så finns det med skor som ska finnas i fler storlekar och då har jag markerat de vid priset!.

Ebay är som sagt var en guldgruva men det finns enormt mycket skit också, framförallt när det kommer till loafers av olika slag.
Tyvärr var det väldigt ont om munkskor i storlek 44, hittade ett par för ca 1100 kronor men dessa finns i svart, brun och mocka!
alla andra modeller hamnade över 1500 kronor och uppåt!





Bruna penny loafers loake newgate wwwherringshoes.co.uk ca 850 kronor(kan finnas i fler storlekar än 44)

tasselloafers via ebay just nu ca 50 kronor + frakt (skulle tippa runt 200 kronor just nu ca 13 h kvar)

Pennyloafers (finns även i svart) herringshoes leeds http://www.herringshoes.co.uk/ ca 620 kronor
(kan finnas i fler strlk än 44)

tasselloafers Johnston & Murphy ebay.com just nu ca 450 kronor inkl frakt (just nu ca 16 h kvar)

Herringshoes paddington (finns även i brunt och mocka) http://www.herringshoes.co.uk/ ca 1100 kronor

(kan finnas i fler storlekar än 44)

Mockaloafer rizzo 995 kronor (finns i fler storlekar än 44)


anledning till lite mindre frekvent uppdatering

Anledningen till att jag "bara" uppdaterar/kommer uppdatera ca 1 gång om dagen just nu är att är mitt inne i en tentaperiod + att jag snart ska få ny design etc. men mer om det senare, men som sagt var ska försöka uppdatera en gång om dagen iaf. men kan missa det nån gång ibland!

Som plåster på såren har jag lagt ihop dom bästa låtarna, enligt mig, från mäster cees (Cornelis Vreeswijk) i en spellista som jag tycker ni ska kolla in http://open.spotify.com/user/arnold2k5/playlist/34iJ9iCR850XWB4mqBP6qk

ledig i kostym

Vem har sagt att kostym måste vara stelt, allt beror på vilka material , vilka färger, vilka skor man väljer, om man har slips osv.  för givetvis känns en mörk ullkostym med svarta oxfords med en vit  silkesnädsuk samt slips mycket stelare än en ljus bomullskostym med linnenäsduk och färgade läderskor. Dessutom så avdramatiserar dom kraftigare bågarna det hela lite till. Dagens klädsel fungerar likväl en dag på stan som på ett sommarkalas  eller kanske till och med  på casual friday på kontoret.



Rosa pastell kostym i bomull topman ca 1875 kronor

skor http://www.asos.com/ ca 750 kronor

skjorta H&M 149 kronor

läderportfölj topman ca 1100 kronor

bröstnäsduk i linne http://www.paulfredricks.com/ ca 85 kronor

svarta glasögon topman ca 190 kronor

Klocka swatch skin kaplans auktioner 540 kronor


Till fredrik -några bruna skor

Så billigt som du hittade det paret du visade (det i mitten på översta raden) kommer du få svårt att matcha men här är lite olika skor jag tror blir utmärkta till en marinblå kostym som inte heller är svindyra, men tryter ekonomin lite så hade jag  helt klart kört på dom du visade!
Sen vill jag bara säga att loafers fungerar alldeles utmärkt till studenten, det ger ett rätt sommrigt och fräscht intryck!
ett tips är annars att gå in på http://www.herringshoes.co.uk/ sen går du in och kollar seconds and sales, där kan du få kvalitetsskor för 1000lappen. frakten tar  ca 3-6 dagar har ingen aning prismässigt dock!

Bruna skor http://www.asos.com/ ca 800 kronor

skor http://www.asos.com/ ca 290 kronor

Loafers http://www.asos.com/ ca 750 kronor

mörkbruna skor topman ca 620 kronor
semibrogues loake higham http://www.herringshoes.co.uk/ ca 1000 kronor

Loafers Loake newgate  http://www.herringshoes.co.uk/ 875 kronor


anglofila drömmar

Idag är det regnigt och tråkigt ute vilket direkt drar mina tankar till England, och tänker jag England tänker jag herrgårdar, anglofili, 3-delade kostymer, rustika brogues m.m

Här kommer mitt budgetförsök till en outfit värdig en brittisk lord en regning majdag.

3-delad kostym http://www.asos.com/ 105 pund

vit skjorta H&M 149 kronor

Skor loake 758 http://www.herringshoes.co.uk/ 75 pund

sammetsfluga ebay.com ca 85 kronor + frakt (skeppar egentligen inte till sverige men de brukar lösa sig!)

fickur kaplans auktioner 420 kronor

plommonstop http://www.hattbaren.se/ 575 kronor

paraply http://www.beltoutlet.com/ 37 dollar

strumpor topman ca 40 kronorr


sista dagen i paris

eftersom min fantasiresa endast var en weekend till paris så är det nu dags för sista dagen,väskan är packad och vi har checkat ut från hotellet. personligen väljer jag att att bara ta det lugnt, kanske sitta på något mysigt litet fik och titta på människor i vårsolen, ledsnar jag på det skulle jag besöka någon av stadens alla matmarknader för lite "fönster"shopping.



Dubbelknäppt kavaj http://www.asos.com/ ca 500 kronor

Skjorta H&M 198 kronor

Virkad slips http://www.tiewarehouse.co.uk/ ca 200 kronor
Chinos H&M 198 kronor

tassel loafers http://www.asos.com/ ca 750 kronor

bröstnäsduk thetiebar@ amazon ca 110 kronor

weekend bag nvie designs@ amazon ca 130 kronor

klocka från seiko 1200 kronor via go to get



bilder från

http://hd.se/multimedia/dynamic/00296/77196_1075016_jpg_296006d.jpg

och http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/archive/00243/NYHETER-18s34-markn_243261w.jpg


utgång i paris

Är man i Paris bör man gå ut minst en kväll då det kryllar av underbara elektroklubbar, ett ställe jag verkligen kan rekomendera är La batofar som är en klubb som ligger på en båt, enligt en vän finns den med på någon lista över världens 100 bästa klubbar, även om det är lite överdrivet så var det jävligt bra drag!
Jag vill dock höja ett varningens finger, ölen är svindyr så håll er till vin om ni ska dricka, en vän köpte en öl för 7 euro och fick en vit liten 20 cl plastmugg!

Kvällens klädsel är en kompromiss mellan klubbkid och välklädd.

Skjorta topman ca 250 kronor

röda chinos H&M 198 kronor

fluga topman ca 130 kronor

Cardigan Laredoute 526 kronor

Skor från Gola via www.topman.com 55 pund

Bälte H&M 98 kronor

Väska http://www.asos.com/ ca 150 kronor




 


dag 2 i paris

Dagen startas tidigt med att vi rör oss bort mot Champ de elysé för att ta en titt på triumfbågen innan vi rör oss vidare mot alla Haute-Couturebutiker i området, för även om vi inte kan shoppa så mycket här omkring så är det alltid kul att ströva omkring i butikerna.

Efter att ha gått omkring bland alla kläder blir vi själva sugna på lite shopping, fast mer stundetanpassat, butikerna som besöks är givetvis Uniqlo, även H&M (som trott eller ej hade ett rätt bra och lite annorlunda utbud än hemma) och COS. Sen rör vi oss vidare till tunnelbanestationen Pompe då det finns en del second hand att fynda i området, innan vi avslutar dagen med en tur till kanske världens största loppmarknad Les Puces de Saint-Ouen där vi åter frossar i second hand men även mycket annat. Planerna är att senare på kvällen gå ut men mer om det senare idag!

Kavaj i organisk bomull H&M 798 kronor

tvättade chinos uniqlo ca 310 kronor

vit skjorta med clubkrage topman ca 310 kronor

svart väska topman ca 450 kronor

skor från Jonston & Murphy ebay.com just nu ca 210 kronor+ frakt (skeppar ej till sverige men brukar gå om man kontaktar säljaren)

Bröstnäsduk tiebar @ amazon ca 100 kronor+ frakt

http://www.amazon.com/Woven-Black-Paisley-Pocket-Square/dp/B001G6MFDC/ref=sr_1_16?ie=UTF8&s=apparel&qid=1241866315&sr=1-16

Klocka original penguin http://www.asos.com/ ca 1400 kronor



 


weekend i paris

Om jag fick bestämma helt önskade jag just nu att jag var i paris över helgen, dagen skulle ha spenderats något i stil med det nedan.

Efter att ha checkat in på hotelet tar vi  en promenad bort till eiffeltornet för att  påbörja den rätt så obehagliga resan uppåt i tornet (var livrädd när jag var där i sommras). När vi njutit av utsikten och tagit dom klassiska turistfotona beger vi oss till närmsta supermarket där vi köper med oss en låda öl, lite vin och diverse plockmat för att sätta oss i parken precis nedanför eiffeltornet tillsammans med säkert 10 000 franska studenter för en mysig kvällspicknick.

Skjorta H&M 198 kronor

Shorts H&M 198 kronor

Låga converse http://www.asos.com/ 33 pund

solglasögon topman 12 pund

hatt http://www.asos.com/ 10 pund

Väska ebay.com ca 65 dollar inkl frakt

Kamera Ebay.com just nu 80 dollar + frakt

(på dom 2 nedre bilderna ser ni först mig, blöt och skakig efter en minst sagt hemsk promenad upp i eiffeltornet, på den andra bilden ser ni parken jag nämnde i inlägget)

forts. följer.


ledig fredag

Idag när solen strålar ute så vill jag egentligen inget än att rulla ut en filt i tanto för att spendera dagen i solen med några kalla öl och en riktigt bra bok, när polarna slutat på jobbet möts vi upp för att grilla och umgås.

Jag gillar verkligen kontrasten mellan plastrongen och jeansskjortan, det höjer klädseln rejält!



Jeansskjorta topman ca 375 kronor

shorts H&M 198 kronor

plastrong boxed-gifts@amazon ca 150 kronor + frakt

sandaler http://www.asos.com/ ca 250 kronor

axelremsväska ebay.com (axelremmen bortklippt ur bilden) just nu ca 420 kronor inkl frakt

klocka kaplans auktioner 540 kronor

pilotglasögon topman ca 150 kronor 

Bälte http://www.asos.com/ ca 125 kronor

Nynäshamns ångbryggeri bedarö bitter är en förbannat god Ale, i dyraste laget men ska man bara dricka 1-2 öl så är det klart värt pengarna.

Bok Låt tistlarna brinna av Yasar Kemel


när enkelheten tar över

Imorgon ska det vara strålande sol och 15 grader varm vilket betyder att jag ska försöka lapa lite sol iaf.
Morgondagens klädsel blir förhoppningsvis något i stil med det nedan, ledorden är avskalad och enkel klädsel med fokus på detaljerna.
Tanken är att köra strumplöst och kavla upp ärmarna på skjortan så att den vackra klockan syns ordentligt.





Skjorta H&M 198 kronor
shorts H&M 198 kronor
Skor www.paulfredricks.com ca 850 kronor
solglasögon www.asos.com ca 120 kronor
klocka www.kaplans.se 420 kronor
natoband www.urtid.se 132 kronor
Väska ebay.com köp nu pris ca 850 kronor inkl frakt

veckans ebaykap: bruna portföljer

Just väskor och framförallt läderväskor kan kosta uppemot vad en vanlig student får per år av CSN så därför listar jag nu sex stycken bruna portföljer, till mer studentvänliga priser, som jag gillar. Mina två absoluta favoriter är den första och den fjärde som är rikritgt riktigt snygga!




 från vänster till höger

brun/röd portflöl just nu ca 600 kronor

brun portfölj just nu ca 130  kronor + frakt (kontakta säljaren)

avskalad stilren portfölj just nu ca 400 kronor inkl frakt
mörkbrun portfölj just nu ca 750 kronor inkl frakt
Stilren röd/brun portfölj just nu ca 650 kronor inkl frakt

smal och enkel portfölj just nu ca 75 kronor+ frakt


romantiserade högskolestudier

Nu är det dags för ännu en underbar tentaperiod, romantiserande drömmer jag om att sitta i något gammalt bibliotek tills sena nätter. Ur ipoden spelas denna spellista

Jag gillar verkligen cardiganen från Topman som är en perfekt "bibliotekariecardigan" alltså lite oversized med fickor som går att fylla med pennor, småmynt till kaffemaskinen och kanske till och med kalendern. Jag valde också att ta med byxorna från Matthew Williamson för även om jag var besviken i det stora hela så tycker jag faktiskt att dessa var rätt coola och ger ett lite annorlunda mer levande intryck!


edit: glömde lägga till att jag ska få en helt ny design m.m som ingår i ett projekt jag ska delta i, mer om det  inom kort!





Vit skjorta http://www.tailorstore.se/ 298 kronor

Byxor H&M by Matthew Williamson 398 kronor

Cardigan topman ca 500 kronor

Skärp http://www.asos.com/ ca 170 kronor

Skor Loake Higham http://www.herringshoes.co.uk/ ca 1000 kronor

Glasögon H&M 79 kronor

portfölj http://www.ebay.com/ just nu ca 900 kronor inkl frakt

Slips http://www.regementalties.com/ ca 170 kronor

Klocka http://www.kaplans.se/ 240 kronor

böckerna är tagna från http://loci.se/wp-content/uploads/2008/05/boktrave.jpg och

Ett utmärkt exempel på ett mysig bibliotek



den tragiska verkligheten

(bilbioteksbilden är tagen ifrån http://josefinmalmqvist.files.wordpress.com/2009/04/april-2009-010.jpg)


kvällens riktiga klädsel

Här kommer det som antagligen blir den slutgiltiga klädseln för kvällen, självklart matchas viktiga detaljer som klockarmband och strumpor med varandra ;) (trots att jag begår ett stilbrott enligt kings hemsida!)

edit såg nu att skorna ser mycket mörkare ut än i verkligheten och skärpet mycket ljusare, egentligen är färgerna relativt nära varandra!




trenchcoat H&M
Cardigan i merinoull H&M
Skjorta med button downkrage H&M
Byxor Emilio
Skor Zara
Skärp J Press
Virkad slips Ebay
klocka ebay, natobandet är från urtid!

ryktet på gatan

ryktet på gatan säger att King egentligen fick inspiration från min blogg till senaste nummret av tidningen eller vad tror ni? haha, ne men skämt o sido så måste jag säga att det var riktigt kul att dom för omväxlingens skull valde att visa plagg som är överkommliga för deras genomsnittliga läsare! sen gillade jag också fotoreportaget som ni ser en hint av nedan!




(bild tagen från www.kingmagazine.se)

klädd för utgång onsdagkväll

Ikväll ska jag iväg på en studentskiva och givetvis vill jag vara välklädd men vid sånna här tillfällen är det också väldigt enkelt att vara lite väl uppklädd så därför har jag tänkt mig något liknande det nedan.
Kavajen används som jacka och hängs in i garderoben då det lär bli för varmt med den på inne men den lär behövas när jag ska hem. Tanken till klädseln var lekfull men stilig, något jag tycker lämpar sig rätt bra när man ska ut och dansa eller liknande, jag vet inte riktigt varför men gillar inte att ha kavaj på mig om jag går ut just för att dansa, känns lite fel bara.

Jag måste också säga att brunt är en klart underskattad färg i klädsammanhang, färgen lämpar sig på allt från kostymer, byxor och tröjor, det ger ett mer levande intryck än svart och är oftast mer smickrande om man är ljus.




Kavaj H&M 498 kronor

Chinos H&M 298 kronor

Tröja http://www.laredote.se/ 529 kronor

skjorta http://www.laredoute.se/ 280 kronor

Fluga tiebar@amazon ca 140 kronor+ frakt

svarta munkskor http://www.ebay.com/ just nu ca 350 kronor + frakt (kontakta säljaren för info)

svart messengerbag ebay.com just nu ca ca 850 kronor inkl frakt

skärp H&M 198 kronor

Seiko dykarur ebay.com köp nu pris ca 1120 kronor + frakt

natoband http://www.urtid.se/ 132 kronor

Strumpor ralph lauren http://www.asos.com/ ca 150 kronor


som ett barn på julafton

Idag när jag kom hem möttes jag av 2 paket och en paketavi, jag har ju själv beställt allt men kände mig ändå lite so ett barn på julafton. paketen innehöll 2 virkade slipsar, 2 natoband + ett klockarmband i gummi och två nya klockor som bättrade på min "samling" avsevärt.



Båda virkade slipsarna är nya och kostade ca 120 kronor styck inkl frakt

klocka nr 1 är köpt via ebay för typ 20 kronor (köpte för att ha nått o leka lite med, testa byta band osv) gummiarmbandet är köpt på www.urtid.se och kostade runt 150 kronor

klocka nr 2 kom med posten idag och är ett dykarur från casio och kostade runt 240 kronor inkl frakt från ebay, natobandet är köpt på www.urtid.se för ca 130 kronor

klocka nr 3 kom också med posten idag och är av märket sandoz (skitsvår att hitta info om, så om någon vet något alls om företaget/kvaliten osv så kommentera gärna) köpte den för ca 200 kronor inkl frakt via ebay, natobandet är från www.urtid.se kostar ca 130 kronor

klocka nr 4 är en riktigt budgetklocka köpt på ur&penn och ingick i deras 65års jubileum och kostade därför 65 kronor
(ingen kvalitet alls helt enkelt men har fungerat i ett år iaf)

klocka nr 5  är en swatch musical, billig, plastig och kan spela melodier. Jag fastnade riktigt starkt för den just för att den är rätt fulsnygg på något sätt, köpt på www.kaplans.se för ca 120 kronor

klocka nr 6 är väl den enda lite mer "kvalitetsklockan" jag äger, det är en tissot PRC 100 och är enligt mig en av dom snyggaste klockorna i den prisklassen, fick den av min flickvän i studentpressent så är kanske lite partisk!


Gustav efterfrågade - grillkväll med vännerna

Gustav efterfrågade en utstyrsel med tema "lugn grillkväll med lite mys, gitarrspel och sådant" här kommer mitt försök att knåpa ihop något vettigt. I början av kvällen ser jag mig sitta och snacka skit med vännerna medan jag dricker några kalla öl, ur högtalarna skvalar en härlig mix av miss li och governer andy vilket ger riktigt mycket sommarfeeling, några (eller egentligen för många öl senare) åker gitarren fram och det blir allsång till klassiker så som "tambourine man" med bob dylan och liknande!

tanken med kläderna var ledigt och bekvämt men fortfarande ge känslan av att vara välklädd!
sen eftersom gitarren är med så blev det ju lite "gitarrpojke möter preppy" över det hela, vilket iof. inte behöver bli helt fel de heller!

Skjorta H&M 249 kronor

blå jeans H&M 398 kronor

Cardigan topman ca 380 kronor

Virkad silkesslips http://www.asos.com/ ca 150 kronor

Låga converse http://www.asos.com/ ca 400 kronor

Väska ebay.com just nu ca 320 kronor

Klocka FCUK http://www.asos.com/ ca 1000 kronor

skivor Miss li - late night heartbroken blues och Governor andy - Om salomos sång


inför studenten: DN har fått det hela om bakfoten

Hittade idag den här artikeln via DNs hemsida och kände mig tvungen att kommentera den, helt ärligt det är inte okej att använda varken frack eller shorts och en skjorta på studenten. Det kanske är jag som är konservativ men när jag tänker studenten så tänker jag sommarfest och dresscoden brukar ju (även om det är innoficiellt) vara kavaj vilket betyder kostym alt. kavaj med udda byxa (helst inte chinos om man ska vara riktigt ordentlig) och jag anser att man bör hålla sig till de. Är man rädd om kläderna så byter man innan det är dags att åka flak.

Sen säger en av killarna i intervjuen att han tänker satsa på kostym till sin bal två dagar innan studenten och att han helst bara vill använda den en gång. Åter igen fel, på en bal är det högtidsdräkt som gäller, då är det frack alt. folkdräkt eller militärhögdräkt som gäller även om det inte hålls så hårt på det nu längre, och varför slänga ut flera tusen på en kostym som man sen bara använder en gång? det är ju rent ut sagt idiotiskt!

hela artikeln hittar ni här.
http://www.pastan.nu/shopping/shorts-eller-frack-i-stallet-for-studentkostym-1.858509

ett litet tips

Gefundenes Fressen är en riktigt trevig blogg skriven av en "studentjävel" som han själv uttrycker det.
Här varvas trevliga utstyrslar med inlägg om klockor, bilar och funderingar i vardagen. Jag rekommenderar er alla att kolla in den här bloggen!


 


en kombinerad till fredrik och oscar

fick först frågan ang. ytterplagg över kavajen från oscar, principen är den att rocken/jackan ska täcka kavajen, i övrigt fungerar dom flesta lite mer städade jackorna. Ett tips kan vara att kolla in H&Ms classic line som har en snygg överrock i bomull vilket borde passa perfekt nu.

Personligen föredrar jag att använda min trench över dom få gånger jag har jacka över kavajen (kavajen brukar få agera jacka för min del), annars kan det vara väldigt snyggt med en mer avskalad Mac coat vilket leder oss in på Fredriks fråga, som sagt var så är det rätt svårt att hitta en vettig Mac till ett humant pris, jag har hittat 3 stycken som jag gillar och slänger med här nedan


Mac coat ebay.com just nu ca 610 kronor+ frakt (kontakta säljaren för info)

finns i S,M,L (men för tillfället har dom endast M inne)

kortare mac coat från topman ca 800 kronor

kortare mac coat (finns även i beige) http://www.laredoute.se/ 1449 kronor


oscar efterfrågade: barbour liddesdale

Barbour jackan har tyvärr fått ett rätt dåligt rykte här i stockholm pga. Att halva stureplan sprungit omkring i denna modell, men på rätt person kan jackan vara väldigt snygg, det gäller bara att det inte blir för gubbigt och mossigt!
Sen tycker jag personligen att den känns rätt så höstig men den kan likväl fungera en kylig kväll i maj.


Jacka barbour liddesdale http://www.bestinthecountry.co.uk ca 800 kronor

Jeans topman ca 300 kronor

vit skjorta topman ca 300 kronor

ökenkänga http://www.asos.com/ ca 400 kronor

fickur kaplansauktioner 330 kronor

virkad slips ebay.com ca 110 kronor

gult skärp topman 8 pund

brun väska topman ca 440 kronor


nytt försök för metallica!

Förra konserten vart ju inställd så nu är det dags imorgon och jag är mer taggad än någonsin.
dagens outfit är ungefär hur jag skulle vilja vara klädd, välklädd men ledig med lite rockiga detaljer.

Jacka topman ca 500 kronor

Rutig skjorta med button down krage topman ca 300 kronor

Jeans H&M 498 kronor

Skor topman ca 660 kronor

solglasögon http://www.asos.com/ ca 100 kronor

armband http://www.asos.com/ ca 60 kronor

öl anchor steam beer (är iallafall bryggd i samma delstat som metallica kommer ifrån och är förbannat god!)

whisky jack daniels, är det hårdrock så är det.



Det här klippet är helt fantastiskt får gåshud varje gång jag ser det, ryktet säger att det är uppemot 1,5 miljoner människor där och ser dem

RSS 2.0