Om jag skulle göra en weekend i stockholm

Fredag:
Vi anländer till stockholm på fredag eftermiddag och passar på att svänga förbi systembolaget samt någon matvarbutik innan vi beger oss till Zinkensdamms vandrarhem i vackra tantolunden. vi checkar in och går sedan ut och sätter oss nere vid vattnet för att äta en trevlig middag. När mörkret börjar falla på beger vi oss till monteliusvägen vid mariatorget, där vi njuter av stans kanske absoluts bästa utsikt (se nedan) innan vi avrundar kvällen ganska tidigt.





Lördag:
Går vi upp tidigt och äter frukost för att sedan ta en långpromenad i solen in till centralen (tar väl 30 min ungefär) längs gammla stan (så får vi in lite klassisk turism på köpet)

första butiken vi möts av är Åhlens här siktar vi främst in oss på JP som är ett riktigt bra märke kontra pris, eller vad sägs som en parkas perfekt för sommarhalvåret för ca 600 kronor.

Vi går vidare till H&M mittemot, här har dom en rätt bra avdelning för deras modern classic linje, fina skjortor och till viss del kavajer, tröjor och cardigans från ca 250 kronor och uppåt.


Vi fortsätter drottninggatan fram där vi kommer till ännu en H&M, här finns lite mer av H&Ms "design"grejer.

Snett mittemot ligger SOUK gallerian där vi har två intressanta butiker nämligen topman, vars butik tyvärr är ganska liten men de finns en del guldklimpar, och Beyond Retro. På beyond retro kan man fynda allt från snygga portföljer och skor till collagetröjor och slipsar, det är dock ett väldigt varierat utbud.

När vi kommer ut från SOUK fortsätter vi längs drottninggatan till Weekdays enorma butik i tre plan, här säljs allt från cheap monday till acne.


Vid det här laget är det dags för lunch, men en sån här dag full av shopping finns det inte tid för långa pauser så det får bli 2 cheesburgare och en cola på Mc Donalds, innan vi fortsätter ner mot

stureplan där vi hittar stans bästa Zara butik, efter det går vi vidare till norrlandsgatan och SOLOS butik, här är det framförallt deras eget märke Made in the shade som lockar, en aning dyrare men väldigt snyggt!


Sen tar  vi tunnelbanan till slussen och götgatsbacken där vi kollar in Weekday och brunogallerian, finns det tid över är uteserveringarna vid medborgarplatsen alltid trevliga,  för att sen promenera längs hornsgatan hem.



Middag äts på någon av alla riktigt bra Indiska restauranger vid hornstull, vilket alltid är prisvärt!




Är man i stockholm bör man gå ut åtminstonde en gång, vi väljer att gå ner till hornstullsstrand alternativt någon liten krog kring mariatorget innan vi går ut och dansar på förslagsvis Marie Laveau , som brukar ha riktigt trevliga elektroklubbar (+ att det är krypavstånd hem!)

bild från marina vid hornstullstrand


Söndagen:
Sista dagen i huvudstaden, efter att ha packat väskorna beger vi oss till Krukmakargatan för att besöka Our legecys butik (mest för att den är himla trevlig) samt en snabb sväng förbi på Nitty Gritty för lite "fönstershopping" innan vi fortsätter promenaden bort till Brandstationen, här frossar vi i riktigt trevlig second hand, här finns allt från färgglada natoband till inredning. Vi går sedan vidare till Herr judits där vårt frossande i second hand fortsätter, här fyndar vi shorts, kavajer och allt annat en gentleman kan tänkas behöva i sin garderob, ett tips är att passa på och prata lite med personalen som är både kunnig och mycket trevlig. Efter en trevlig pratstund genar vi rakt över hornsgatan och går in på Stadsmissionen, som tar emot kläder som herr herr judits inte sålt, här kan du med lite tur göra grymma fynd, har en vän som köpte e Oscar Jacobsson skjorta för 70 kronor!
På samma gata har vi även Filippa Ks second hand, här kan du köpa kläder från tidigare kollektioner, en del vintage m.m
Som avrundning sätter vi oss på café fotöljen och äter lunch medan vi diskuterar helgen som varit innan det är dags att åka hem.


Kommentarer
Postat av: Gefundenes Fressen

Jätteroliga teman du levererar! Roliga tips för den som tänkt besöka storstaden, men som inte har så jättebra koll. /Frippe

2009-05-15 @ 10:06:03
URL: http://www.pityful.blogspot.com
Postat av: jimmy

Gefundenes: kul att du gillar de :)

hoppas att det kan hjälpa någon iallafall! ska försöka spinna vidare på weekend grejen!

Mvh

Jimmy

2009-05-15 @ 11:04:52
URL: http://fashionbycsn.blogg.se/
Postat av: Emanuel

ett annat tips för den som har lite längre tid i huvudstaden är secondhand butikerna kring odenplan, stadsmissionen och några gömda pärlor på tvärgatorna samt mycket mysiga cafeer och utserveringar.. Eftersom dom flesta söker sig till södermalm för att det är "inne" så är det lättare att göra fynd på andra sidan staden.. finns många fina butiker där omkring som blackmarket, carin wester och många konstgallerior.. kolla upp påstan.nu och alltomstockholm.se för mer tips i vasa/kungsholmen..



Nice blogg förresten, hittade hit för inte så länge sen men detta är nog första kommentaren..



Försätt så

2009-05-15 @ 12:55:43
Postat av: jimmy

Emanuel: tack för tipsen :) bor som sagt var själv på söder så är inte så bevandrad i dom norra/västra delarna av stan, då är det tur att man har läsare med koll! kul att du gillatr bloggen föresten :)

ni andra fyll gärna på med egan tips!

Mvh

Jimmy

2009-05-15 @ 13:07:36
URL: http://fashionbycsn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0