Tailorstore

Fick en fråga angående Tailorstore och tänkte därför lägga upp en hel recension, själv har jag köpt 3 par skjortor från dem och är mycket nöjd med passformen, däremot har jag pratat med flera som fått väldigt konstiga passformer på sina skjortor, men dom verkar ha mätt utefter kroppen, så mitt tips är att välj en skjorta ni är nöjda med och mät utifrån den och lägg till/dra av några cm om ni vill ändra siluetten!


Fördelarna

Dom stora fördelarna med tailorstore är det stora utbudet av tyger, att du kan få skjortorna måttsydda efter dig, du kan själv välja vilken kragvariant du vill ha, hur manchetten ska se ut och du kan lägga till och få äkta pärlemoknappar. Det finns för tillfället 131 olika tyger, 7 olika kragvarianter, 6 olika manchetttyper , 10 olika sorters knappar, du kan välja med ellerutan knappslå eller dolda knappar, med eller utan axelklaffar (2 varianter), med eller utan ficka (4 olika varianter) och du kan välja att få krage och manchett vita om du vill vilket totalt ger ca 5 miljoner olika varianter (och då är det inte medräknat att du kan få kontrasterande tyg innuti krage och manchett!)


som exempel så får du en skjorta i 100 % egyptisk bomull (80's dubbeltvinnat) med pärlemoknappar för 500 kronor vilket är ett väldigt bra pris för en skjorta med samma tygkvalitet som t.ex. Oscar Jacobsons.




En annan bra sak är att dom säljer slipsar och manchettknappar till väldigt bra priser (runt 150 kronor för båda), hur deras slipsar är i verkligheten kan jag dessvärre inte uttala mig om.





Nackdelarna

Tyvärr så är tätheten som tyget är vävt i väldigt lågt för deras billigaste varianter, ner mot 40's enkeltvinnat. Går man däremot upp lite i pris så finns det upp emot 100's dubbeltvinnat vilket betyder att det går åt 5 gånger mer tråd för att tillverka det tyget än deras basicline vilket i praktiken betyder det att basicline tygerna mycket lättare skrynklar sig, tappar form och går sönder.

En annan nackdel är att det  ibland kan ta lite tid att få sina varor levererade, uppemot fyra-fem veckor vet jag folk som fått vänta, så är det bråttom skulle jag inte beställa från dem.


Summering

Jag tycker tailorstore är klart prisvärda, framförallt med tanke på alla valmöjligheter och att du får dem precis i den storlek du vill ha, dessutom är det rätt kul att få sitta och prova sig fram med tyger, knappar osv tills man känner sig riktigt nöjd.


Kommentarer
Postat av: Oscar

Tack för recensionen! :)

2009-04-17 @ 15:36:50
Postat av: Anonym

oscar: hoppas den var till någon nytta :)

2009-04-17 @ 15:39:57
URL: http://fashionbycsn.blogg.se/
Postat av: oskar

Du missade sätta ut var jeansen på första bilden komm ifrån och vad dom kostar, skulle gärna vilja veta det.

2009-04-17 @ 16:13:55
Postat av: jimmy

oskar: jeansen är från H&M, finns i deras webbshop och kostar 398 kronor

2009-04-17 @ 16:38:12
URL: http://fashionbycsn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0